söndag 8 november 2009

Rapport från ISV


Här kommer så en liten rapport från I Seriernas Värld (ISV) som var i Malmö under kultur(höst)lovet. Under veckan bjöd seriestaden på diverse evenemang i seriernas tecken.
Den 30e oktober till 1e november var det seriemässa på Form och DesignCenter i Malmö. Här var såklart min finfina studio, Think Ink, och sålde fanzin. På mässan var det debut för studions tredje gemensamma fanzin, kallat "Mangazine - More Than Meets the Eye". Med korta, avslutade historier. Detta var ett samlingsfanzine med de serier vi skapade till den mangatävling som hölls i våras, men sedan dessvärre inte blev genomförd. Därav är läsriktningen på fanzinet höger-till-vänster (istället för "som vanligt (vänster-till-höger)). Det bjuder på allt möjligt; från kvinnlig och manlig kärlek, till humor, självbeaktning och fantasi. Fanzinet har 60 sidor och kostar 30 kr (engelsk text).

Omslagsillustration av Amanda Hakim.

På fredagen var det Cosplaycatwalk med undertecknad och T.Wadbro på Form och DesignCenter. Vi informerade lite kort om cosplay, och cosplayers visade upp sina imponerande kreationer.

De urtjusiga cosplay:arna :D

Senare på kvällen höll den fantastiska dynamiska duon Frida och Fanny i serietecknarbattle. Här var det Malmö (Mattias Elftorp & Johan Jergner) mot Stockholm (Kim W Andersson & Fabian Göransson). Efter en hård, jämn och minst sagt underhållande match var det Malmö som tog hem segern..

Frida och Fanny (bild från lördagen)

På lördagskvällen var det Seriemaskeradsfest på Debaser. Kom man utklädd fick man halva priset på inträdet. Var en hel del finfina dräkter, minst sagt! :D Även här var det serietecknarbattle! Denna gång med en piffig liten twist! Att tecknarna tecknade på Tshirts som sedan lottades ut till publiken! Succé! :D





Tack alla som kom till festivalen! Det hade inte gått utan er! <3

3 kommentarer:

T.W sa...

Fuck yeah! =D
Vem tog fotot på cosplayarna? Jag har knappt några foto från ISV, mer än de jag redan visat i bloggen... =<

Anonym sa...

asså, jag vet att stockholm ritade bäst och att Fabian och Kim är the total awesomeness och att i alla fall en av värdarna (jag) hejade ganska uppenbart på dem...MEN det var dock Malmö som tog hem flest hurrarop på slutet, så this one went to hemma-plan.

Fan va snygga vi e Fanny!!! PUSS!!!

Fanny M Bystedt sa...

Det var pappa som tog fotona.. Du kan få dem om du vill (USB).

Oj! Sikket fel! Detta får jag genast ändra! Tack Frida!